'
Er zijn al 15 miljoen aidswezen. Hoeveel mensen moeten er nog sterven voor we wakker worden?

-Koffi Annan

I'm not going to die from this disease I have. No.. No...!

-Spinikah, 19 jaar, Kisii, Kenia

Help us fight the horrible thing we do to our daughters, help us fight FGM!

Annah, 23 jaar, Kisii, Kenia

-->

Projecten

Present for Future steunt lokale projecten in Kenia. Projecten uitgevoerd door de lokale bevolking voor de lokale bevolking. Plaatselijk kan namelijk het best worden bepaald wat nodig is en wie het 't hardst nodig heeft. Wij vragen dus om eigen inzet van de bevolking en waarborgen daarbij de duurzaamheid van een project. 100% van de donaties gaat naar het goede doel.       

Lopende projecten

Wezen naar school, Kenia

Present for Future steunt een aantal studenten (aidswezen) bij het volgen van een opleiding. Door het steunen van deze kwetsbare kinderen, kunnen zij de kwaliteit van hun leven verbeteren en worden zij gesteund om een opleiding af te ronden. De kosten van educatie variëren afhankelijk van het niveau. De lagere school en een eenjarige vakopleiding zijn vaak goedkoper dan de middelbare school en zeker goedkoper dan de kosten van een jaar universiteit.

We zijn gestart met het ondersteunen van 20 kinderen op de lagere school. Enkele van hen hebben vervolgens een vakopleiding afgerond, anderen zijn doorgegaan met een vervolgopleiding. Een aantal succesverhalen zijn; Caroline, die na haar vervolgopleiding de kans heeft gekregen en gegrepen om in Amerika haar leven verder op te bouwen, Nancy die met haar diploma op zak politieagente is geworden, Jescah en Evelyne die zeer succesvol kleding maken, Teresa die zich specifiek richt op het maken van truien, Felix die een succesvolle accountant is geworden, Job is leraar op een hogeschool geworden, Eric en Lawrence hebben hun eigen timmerwerkplaats en Evans is chauffeur.

Op dit moment (2017) steunen we nog 7 kinderen: 2 kinderen bij de lagere school, 1 (blinde jongen) bij een kostschool en 4 kinderen bij hun vervolgopleiding.

Lees ook een aantal brieven van de studenten. 

Wil jij ook helpen om deze kinderen een opleiding te laten volgen? Maak dan een bedrag over op het rekeningnummer 60.26.63.989 tnv Present for Future (Amsterdam). Vermeld hierbij dat het om de studenten/wezen gaat.

Schoolkinderen in Kisii

Schoolkinderen in Kisii

Afgeronde projecten

Rescue Centre in Kisii, Kenia

Met de hulp van Present for Future is een Girl Rescue Centre in Kisii gebouwd. Wij zijn verheugd dat het gebouw er staat én volop in gebruik is!

Het centrum is een plek waar voorlichting, therapie en educatie wordt gegeven over besnijdenis, het voorkomen van HIV/aids en het tegengaan van huiselijk geweld. Naast het geven van voorlichting biedt het centrum tijdelijke opvang aan kinderen en vrouwen die op de vlucht zijn voor bijvoorbeeld huiselijk geweld en besnijdenis.

Het centrum heeft ook tien kamers, die worden verhuurd aan studentes van het nabijgelegen St. Annes College. Verder is de keuken opengesteld, waar maaltijden worden aangeboden tegen betaling en wordt de grote zaal in het centrum regelmatig verhuurd aan het plaatselijke kerkgenootschap. De opbrengsten van de verhuur en de maaltijden maken het mogelijk dat het centrum kan worden onderhouden en vooral belangrijk dat de voorlichting aan de plaatselijke bevolking over vrouwenbesnijdenis, huiselijk geweld en HIV/aids kostendekkend is.

 Kisii het begin

Kisii, het begin van de bouw 

Het Rescue Centre

Girl Rescue Centre 

De bouw van een vakschool in Siaya, Kenia

Door een tekort aan vakscholen ontbreekt het jongeren vaak aan kennis om bijvoorbeeld kleine bedrijven op te zetten. Daarom heeft Present for Future bijgedragen aan de bouw van een ambachtsschool in Siaya te Kenia. Een school waar jonge mensen concrete vaardigheden leren. Het gebouw hebben we niet af kunnen bouwen (wegen gebrek aan financiering), maar onze steun heeft er wel toe geleid dat het in gebruik is genomen; voor voorlichtingsbijeenkomsten over HIV/aids, computertrainingen en naai- en borduurlessen.

Mooi om te zien hoe er in Kenia in kansen wordt gedacht: we doen wat er kan en streven niet eerst naar perfectie. In het westen hebben we daar hele omscholingscursussen naar agile en het “minimum viable product” voor nodig ;-) Fijn dat we hebben kunnen helpen om deze mogelijkheden te creëren. 

Siaya vakschool 2012

Vakschool in Siaya


Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Wordt nu donateur en ondersteun onze activiteiten!

 

Maak een gift over op NL86ABNA0602663989 ten name van Present for Future in Amsterdam, of nu direct via PayPal! 

Met jouw hulp ondersteunen we de allerarmsten! 


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39