'
Er zijn al 15 miljoen aidswezen. Hoeveel mensen moeten er nog sterven voor we wakker worden?

-Koffi Annan

I'm not going to die from this disease I have. No.. No...!

-Spinikah, 19 jaar, Kisii, Kenia

Help us fight the horrible thing we do to our daughters, help us fight FGM!

Annah, 23 jaar, Kisii, Kenia

-->

Nieuws

Aan al het goede komt een eind...

In 2007 hebben we stichting Present for Future opgericht. Een stichting die zich heeft ingezet voor het ondersteunen van kansarme kinderen in Kenia. We hebben enorm mooie resultaten behaald, zoals je hieronder in meer detail kunt teruglezen. Twee gebouwen die blijvende waarde opleveren voor de lokale gemeenschap en tientallen kinderen die door het volgen van een opleiding hun leven een andere wending hebben kunnen geven.

Zonder jullie waren deze resultaten nooit werkelijkheid geworden. Jullie financiële steun is 100% besteed aan het lokale doel, de kosten hebben wij voor onze rekening genomen. 

Wij hebben besloten de stichting Present for Future te beëindigen. 

In Kenia zijn de zaken goed afgerond. Alle kinderen die we steunden de afgelopen jaren hebben hun opleiding afgerond. Natuurlijk blijft er vanuit die kant een hulpvraag. Mocht je daar nog steeds een bijdrage aan willen blijven leveren dan kunnen we jullie direct in contact brengen met YWCA Kisii, onze lokale samenwerkingspartner. En anders hebben jullie vast meer dan genoeg goede doelen die net als wij op kleine schaal zorgen voor grote impact. 

Hoe de droom begon

Annegien droomde al jaren van het opzetten van een “school” in Afrika. Toen haar gevraagd werd wat ze zou doen als ze geen belemmeringen zou ervaren, zoals gebrek aan tijd of geld, werd ze in beweging gezet: “Dat moment komt nooit, dus kan ik er maar beter meteen mee starten.” Samen met Joris, Bregtje en Thijs werden de plannen van een stichting verder vormgegeven en steeds concreter. Dat was het begin van Present for Future.

Annegien: “Mijn droom is hiermee werkelijkheid geworden. Het is toch fantastisch als de kinderen uit Kisii je een brief schrijven dat ze zo blij zijn om nu naar school te kunnen. En wat ze doen als ze later groot zijn? Dat ze dan hard willen gaan werken om andere kinderen ook deze kans te bieden. Wat een verschil met de mentaliteit in Nederland…. We kunnen nog veel van ze leren.”

Bregtje: “Het was heel mooi om met iedereen die heeft bijgedragen aan Present for Future zoveel kinderen een kans op onderwijs te hebben kunnen bieden. Zonder de giften aan Present for Future hadden zij dit niet kunnen doen. Voor ons een relatief kleine bijdrage, maar met een grote impact op het leven van deze kinderen.”

Joris: "Ik vond het fantastisch om te zien hoe kleine bijdrages een wereld van verschil kunnen maken. Door al onze inzet en financiële steun hebben we mensen een toekomst kunnen geven, en hebben we een blijvend verschil gemaakt."

Thijs: “Hoewel ik al een tijdje bij Present for Future betrokken was, werd het voor mij heel concreet toen we naar Kenia gingen om de projecten met onze eigen ogen te bekijken. Het was soms moeilijk om te zien in welke situatie mensen daar leven. Maar wat geweldig om de impact van onze bijdrage te zien, en de energie te ervaren van mensen die allemaal hard werken om iets moois op te bouwen. Ik heb die energie weer mee terug naar Nederland genomen!”

De resultaten

Er is een Rescue Center gebouwd in Kisii. Het centrum is een plek waar voorlichting, therapie en educatie wordt gegeven over vrouwenbesnijdenis, het voorkomen van HIV/aids en het tegengaan van huiselijk geweld. Naast het geven van voorlichting biedt het centrum tijdelijke opvang aan kinderen en vrouwen die op de vlucht zijn voor bijvoorbeeld huiselijk geweld en besnijdenis. Het Rescue Center is opgericht met het idee dat het uiteindelijk zelfvoorzienend moet zijn. Inmiddels zijn ze onafhankelijk geworden van giften van Present for Future, bijvoorbeeld omdat ze delen van het gebouw verhuren en daaruit inkomsten genereren voor hun activiteiten en het onderhoud. 

Het Rescue Centre

Girl Rescue Center

In Siaya hebben we een vakschool medegefinancierd. De steun vanuit Present for Future - ofwel jullie giften - heeft er wel toe geleid dat de school in gebruik is genomen, voor onder andere voorlichtingsbijeenkomsten over HIV/aids, computertrainingen en naai- en borduurlessen. 

Siaya vakschool 2012

Vakschool in Siaya

En over de jaren heen hebben tientallen kinderen een opleiding kunnen afronden. Weeskinderen, die zonder jullie giften, geen opleiding hadden kunnen volgen met alle gevolgen van dien. Een aantal succesverhalen zijn; Nancy die met haar diploma op zak politieagente is geworden, Jescah en Evelyne die zeer succesvol kleding maken, Teresa die zich specifiek richt op het maken van truien, Felix die een succesvolle accountant is geworden, Job is leraar op een hogeschool geworden, Eric en Lawrence hebben hun eigen timmerwerkplaats, Evans is chauffeur en Caroline heeft na haar vervolgopleiding de kans gekregen en gegrepen om in Amerika haar leven verder op te bouwen.

Mary, ons lokale contactpersoon, schreef ons onlangs het volgende: “Ik onderhoud contact met alle kinderen uit het ‘programma’. De meesten van hen werken en onderhouden met hun salaris hun broertjes en zusjes.” Zij benoemde nog specifiek dat Amos (een blind jongetje) gestart is met de middelbare school en dat Dalton rechten studeert en binnenkort advocaat zal zijn. 

Heel veel dank voor jullie steun door de jaren heen. Zonder jullie waren deze resultaten nooit tot stand gekomen.

Annegien, Bregtje, Joris en Thijs


Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Wordt nu donateur en ondersteun onze activiteiten!

 

Maak een gift over op NL86ABNA0602663989 ten name van Present for Future in Amsterdam, of nu direct via PayPal! 

Met jouw hulp ondersteunen we de allerarmsten! 


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosts/presentforfuture.com/httpdocs/templates/ideas/html/modules.php on line 39